Eman Husejnović – talenat koji je svoj kvalitet dokazao i na prestižnom kampu u Americi

Eman Husejnović već 7 godina aktivni je član Omladinske škole FK Željezničar. Svoj talenat i zalaganje na terenu svakodnevno pokazuje na utakmicama omladinske premijer lige, a ovo ljeto dodatni podstrek razvoju njegovog talenta ali i nagrada za rad i trud došla je u obliku kapitenske trake za generaciju 2005. slavne Redd Bulls Akademije.
Naime, Eman je imao priliku biti dio ljetnog kampa Redd Bulls Akademije, održanog u periodu od 12.07.2019.- 19.07.2019.godine u gradu Wipany, država New Yersey- USA za godišta: 2005., 2006., 2007., 2008., 2009.

Zadnji dan kampa proglašeni su najbolji igrači i nagrađeni kapitenskom trakom ove u svijetu poznate akademije.

Za godište 2005. naravno kapitenska traka pripala je ovom divnom talentovanom dječaku Emanu, koji je kao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine osvjetlao  obraz čitavoj državi i još jednom dokazao da je Bosna i Hercegovina riznica mladih fudbalskih talenata.

Osim kapitenske trake Eman je dobio poziv i da posjeti ovu akademiju u oktobru 2019. ponovo u trening kampu, kako bi se pripremao sa igračima iz Red Bulls Akademije i bio dio njihovog tima na predstojećoj  zimskoj takmičarskoj ligi. No zbog obaveza u svom klubu FK Željezničar i utakmica Premijer lige neće biti u mogućnosti ići na pripreme, no ističe da će i dalje ostati u kontaktu sa trenerima koji su radili sa njim u kampu.

Emanovi utisci o samom kampu i radu sa mladim fudbalskim talentima ove akademije su i  više nego pozitivni .” Ovaj kamp ću pamtiti kao jedno divno iskustvo, gdje sam kao najbolji igrač u 2005. godištu dobio kapitensku traku Red Bulls Akademije i zaista sam sretan i ponosan što sam imao priliku da me treniraju vrhunski treneri iz Redd Bulls Akademije i da su uočili moj talenat i zalaganje na terenu! Također, imao sam lijepo druženje sa saigračima kojih je bilo iz različitih dijelova svijeta!”

Eman ističe i da su uslovi za treniranje na ovom kampu bili izvanredni, a posebno podcrtava to  što  na 10 igrača ide 1 trener, pa s tim u vezi trener se može više posvetiti svakom igraču pojedinačno, lakše uočiti i ispravljati mu greške.

Što se tiče uspjeha u fudbalu do sada, osim kapitenske trake u Redd Bulls Akademiji, ovaj vrijedni talentovani dječak ima 20 medalja sa internacionalnih turnira koje je osvojio sa svojim klubom FK Željezničar.