Interesting facts

Ronaldove navike pomoću kojih održava vrhunsku formu

Čudesni rezultati na terenu slavnog Cristiana Ronalda već godinama pokazuju njegovu vrhunsku formu. No, nije mu to sve obezbjedila majka priroda, već njegova forma je rezultat zaista mukotrpnog rada i spartanskog načina života.

Možete li zamisliti da je vaše jedino piće voda i isključivo voda. Jedini izuzetak koji pravi ovaj slavni fudbaler jeste čaša prirodnog soka za doručak obično od naranče ili ananasa. Šest obroka dnevno zasnovanih na proteinima i ugljikohidratima bez dodanih ulja i soli, čine njegov dnevni unos hrane, a na meniju su najčešće pasta i piletina.

Spartanski odnos ovaj fudbaler ima i prema treninzima koji su isplanirani do detalja. Pored treninga sa ekipom, Ronaldo pet puta sedmično odrađuje treninge u teretani, uz dodatni program pilatesa i plivanja. Koliko je posvećen treninzima najbolje oslikava i izjava njegovog nekadašnjeg saigrača Taveza : “Kada smo imali trening u 9 sati, ja bih došao u 8, a on je već bio tamo. Čak i kad bih došao u 7:30, on je bio tamo. Često sam se pitao: Kako da se riješim ovog tipa? Jednom sam čak došao u 6 sati ujutro i pogodite ko je bio tamo. Bio je pospan, ali je trenirao"

Posebnu stavku u njegovom načinu života ima i san. Za Ronalda je obavezno osam sati sna, a pokušava uvijek  zaspati  i  ustati u približno vrijeme. Ono što je dodatno zanimljivo jeste i da nakon četvrtog obroka kratko zaspi, što se pokazalo kao jako povoljno za njegov organizam.

Ovo su samo neke od navika ovog slavnog fudbalera koji iako je u  37. godini svakodnevno svoje trenere iznenađuje nevjerovatnom fizičkom mogućnošću.