News

UEFA licencirani treneri MIRZAMAR prave revoluciju kada su u pitanju individualni treninzi

Mirza Skopljak i Amar Helać dva mlada UEFA licencirana trenera, svjesni nedostataka individualnog rada sa mladim fudbalerima su kreirali u potpunosti novi pristup individualnim treninzima.

Kroz godine rada sa svim selekcijama u omladinskom pogonu, prateći razvoj i napredak mladih fudbalskih talenata, njihov odnos prema treninzima, njihove vještine i nedostatke, razvili su potpuno novi jedinstveni koncept individualnih treninga kao treninga za usavršavanje nogometnih vještina.

Posebnost pristupa mladim igračima kroz maksimalnu i temeljitu posvećenost svakom igraču posebno, uz unaprijed pripremljen plan aktivnosti koji obuhvata model utakmica-analiza-trening-utakmica, zasigurno daje željene rezultate. Sam koncept rada satoji se prvenstveno od analize igre igrača na utakmici (live pračenje), zatim nakon analize priprema se specifični trening posvećen isključivo potrebama igrača, zatim izvedba samog treninga, a nakon toga i ponovna analiza igre igrača na narednoj utakmici kako bi se pratio napredak.

Treninzi se pripremaju po principu kreiranja što identičnijih situacija u kojim se igrač nalazio za vrijeme utakmice i kreiranja adekvatnog odgovora na situaciju.

Osim jedinstvenog koncepta ovaj dvojac donosi i potpuno moderni pristup izvođenju samih treninga uz rekvizite renomirane svjetski priznate marke SKLZ, te snimanja i promovisanja treninga kao i vještina mladih fudbalera. Dodatno bliska saradnja sa FTS Football Talent Scouting agencijom, koja im je prepoznavši kvalitet i potpunu profesionalnost pri radu pružila podršku, te će direktno pratiti rad, igrače, promovisati uspjehe i aktivnosti, ali i u budućnosti na projektu blisko sarađivati govori o tome da prave jednu slobodno možemo reći revoluciju kada su u pitanju individualni treninzi.

Inače individualni treninzi se obavljaju u Sportsko Rekreativnom Centru FK IGMAN-ILIDŽA, a MIRZAMAR ističu i zahvalnost predsjedniku ovog centra na ustupljenim terenima za trening.

Svi mladi fudbalski talenti koji imaju interese biti dio potpuno novog koncepta rada individualnih treninga i žele u potpunosti profesionalno pristupiti radu na poboljšanju svojih nedostataka ili usavršavanju nogometnih vještina MIRZAMAR mogu kontaktirati putem njihove oficijelne stranice :https://www.facebook.com/MirzAmar.Sarajevo/ ili na broj +387 61 524 512.