Projekat FTS reprezentacije – faze selektiranja članova i formiranje A selekcije

U 2019. godini FTS agencija za otkrivanje i promociju mladih fudbalskih talenata pokreće u potpunosti novi jedinstveni revolucionarni pristup prezentaciji mladih fudbalskih talenata kroz izgradnju jedinstvene FTS reprezentacije. S tim u vezi svi oni koji misle da zaslužuju šansu više, pa možda i puno više od toga od sada imaju priliku da se nezavisno od standardnih okruženja prijave  i u potpunosti oslobođeni od pritiska, motivisani na najvišem nivou, uz potpunu slobodu izražavanja na terenu pokažu sa čim raspolažu i da expertima koji će biti zaduženi za scouting dokažu da su baš oni ti koji zaslužuju dres A Tim-a, sa kojim će ponosno predstavljati svoje klubove i svoje države na svim zvaničnim utakmicama u Europi. Najperspektivniji članovi FTS platforme će imati priliku da se prezentuju u najboljem svjetlu kako bi poslali poruku velikim klubovima, skautima, menadžerima da se na njih ozbiljno može računati.
Mogućnost pristupa FTS reprezentaciji odvija se u nekoliko faza a mogućnost učešća imaju svi mladi fudbalski talenti uzrasta U10 - U21, koji su dio FTS platforme.
U nastavku možete pogledati koje su to faze kroz koje prolazi mladi fudbalski talenat na putu ka A timu i predstavljanju sebe u igri protiv renomiranih evropskih klubova:

- Pristupom FTS platformi mladi talenat direktno ulazi u sistem scoutinga - Članovi FTS platforme koji putem online scoutinga zadovolje kriterije FTS scouting tima dobit ce zvanični poziv za okupljanje FTS talenata (uz predhodni razgovor i saglasnost roditelja)
- Okupljanje talenata raspoređenih po kategorijama u kojim pripadaju će se u organizaciji FTS-a održavati u različitim gradovima/državama nekoliko puta godišnje
- Svaki učesnik će u okviru FTS projekta imati priliku razgovarati 1/1 sa mentorom (expertom) o svojim kvalitetima, nedostacima i planovima
- Nakon selektiranja dovoljnog broja članova jedne kategorije biće organizovan specijalni trening kao i utakmica koji će biti scoutirani od strane menadžera, scouta, saradnika FTS agencije
-Nakon utakmice obavezno prisustvo edukativnom seminaru( učesnik + roditelj/i ) - jer edukacija vodi sigurnom uspjehu
- Pozivnicu za A tim nakon analize će dobiti talenti koji zadovolje u potpunosti kriterije FTS scouting tima.(Talenti koji ne zadovolje kriterije imaju mogćnost ponovne prijave na okupljanje, kao i mogućnost da postanu dio B tim-a, koji će biti konstantna konkurencija članovima iz A tima.)
- Pripremna okupljanja (koje će voditi stručno osoblje i UEFA licencirani treneri) A Timova počinju zvanično po selektovanju određenog broja kvalitetnih igrača (po kategorijama) potrebnih za odigravanje zvaničnih utakmica sa respektabilnim evropskim klubovima. Na ovim susretima najperspektivniji igrači će imati priliku u dresu FTS-a ponosno predstaviti sebe, klub iz kojeg dolaze, svoje gradove/ države i dokazati svojom igrom da zaslužuju profesionalne ugovore sa kojim će dalje graditi svoje fudbalske karijere.

Svi zainteresovani roditelji i mladi fudbalski talenti za ovaj projekat mogu da se prijave putem e-maila info@ftsplatform.com kao i putem zvanične facebook FTS stranice...

Sigurni smo da će ovaj revolucionarni projekat napokon ispuniti snove mnogih dječaka i djevojčica i pružiti im priliku da samostalno rade na sebi i pokažu koliko vrijede.

Photo: Private