News

Kylian Mbappe – ponio titulu najbržeg igrača na svijetu

U doba korona virusa igranje fudbala je skoro u potpunosti obustavljeno, a dok  ljubitelji ovog sporta sa nestrpljenjem čekaju zvanične odluke UEFA-e za nastavak takmičenja, francuski list Le Figaro radio je na jednoj zanimljivoj statistici. Naime radi se o statistici brzine fudbalera, gdje je titulu najbržeg fudbalera na svijetu ponio PSG-ov napadač Kylian Mbappe, kojem je izmjerena brzina trčanja od 36 km/h. Na drugom mjestu sa maksimalnom brzinom trčanja od 35,7 km/h našao se Inaki Williams igrač Athletic Bilbaoa.
Treće mjesto pripalo je napadaču Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang-u sa maksimalnom brzinom od 36,5 km/h, a njega slijedi Karim Bellarabi sa brzinom od 35,27 km/h.
Na petom mjestu nalazi se defanzivac Manchester Cityja Kyle Walker koji je ujedno ponio titulu i najbržeg defanzivca na svijetu sa maksimalnom brzinom od 35,21 km/h.
Šesto mjesto na listi najbržih igrača svijeta pripalo je Leroy Sane-u sa brzinom od 35,04 km/h, a njega slijede Mohamed Salah (35 km/h), Kingsley Coman (35 km/h) i Alvaro Odriozola (34,99 km/h).
Najveće iznenađenje na ovoj listi jeste defanzivac Real Madrida Nacho Fernandez kojem je izmjerena maksimalna brzina od 34,62 km/h.