Adi Musić, zajedno sa Peterom Schmeichelom, David Jamesom, Roberto Navajasom i drugima na 1. Međunarodnoj golmanskoj konferenciji u Sarajevu

Sarajevo će 17. i 18. avgusta 2020 godine biti centar fudbalskih golmana i golmanskih trenera. Zahvaljujući Golmanskoj akademiji Asmir Begović koja je organizator i domaćin 1. Međunarodne golmanske konferencije, u hotelu Hills u Sarajevu će imati priliku  golmanski treneri ali i svi zainteresovani za organizaciju rada i razvoja golmana u fudbalu uživati u predavanjima vrhunskih stručnjaka. Dvodnevna konferencija je podjeljena na teorijska i praktična predavanja eminentnih golmana i golmanskih trenera iz zemlje i Evrope, čiji je dosadašnji rad usko vezan za poboljšanje uslova i načina treniranja golmana.
Adi Musić, vlasnik Škole golmana Adi Musić u Njemačkoj iza sebe ima zaista vrlo uspješne rezultate, obzirom na činjenicu da sarađuje sa njemačkim velikanom Bayernom i da iz njegove škole fudbala 8 golmana aktivno igra u Bundesligi ( od toga tri u Bayernu) kao i da je upravo jedan od njih proglašen najboljim golmanom Njemačke, kao i osvojenom Zlatnom rukavicom na najvećem turniru u Španiji. Inače ovaj trener je poznati po veoma zanimljivim i revolucionarnim treninzima golmana, tako da nije ni čudo što se našao na spisku predavača ove međunarodne konferencije.
Osim Adija predavači na ovoj konferenciji će biti i velikani poput : Peter Schmeichela (bivši reprezentativac Danske i golman Manchester Uniteda i Manchester Cityja), David Jamesa (bivši reprezentativac Engleske, golman Liverpoola i Manchester City-a), Eric Steele (nekadašnji trener golmana Manchester Uniteda u stručnom štabu Sir Alexa Fergusona), Roberto Navajasa (trener golmana u Real Sociedadu i Granada FC), Nikola Jurčevića (bivši reprezentativac Hrvatske, trener Dinama i selektor Azerbejdžana), te Marijana Zubac (direktorica Nutricentra Mostar).

Photo: Private