Član FTS platforme Selmir Kovač dobio poziv za okupljanje reprezentacije BIH – selekcija U18

Nakon pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa mlade fudbalske nade se polako vračaju na teren, s tim u vezi Nogometni savez Bosne i Hercegovine će u junu i julu organizovati niz kampova za omladinske muške i ženske selekcije. Prvi kamp reprezentacije BIH zakazan je za 13.juni za selekciju U18.

Svoje umjeće i talenat na zelenim terenima za selekciju U18 pokazaće sljedeći fudbaleri: Luka Damjanović (Borac), Filip Račić (Borac), Eldin Delalić (Tuzla City), Dejan Popara (Zvijezda 09), Mustafa Šukilović (Radnik Bijeljina), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Azur Mahmić (Čelik), Selmir Kovač (Čelik), Eldar Mehmedović (Sloboda), Dževid Avdihodžić (Sloboda), Petar Sučić (Zrinjski), Ivan Vrankić (Zrinjski), Admir Bristrić (Zrinjski), Adin Bajrić (Željezničar), Eldar Mulaosmanović (Željezničar), Enver Kulašin (Željezničar), Dario Ćorić (Željezničar), Salih Viteškić (Sarajevo), Boro Erić (Sarajevo), Faruk Hodžić (Sarajevo), Dženit Hajdarević (Sarajevo), Irman Sejmenović (Sarajevo).

Selektor bh. juniora Slaven Musa izjavio je sljedeće: „Nakon dužeg vremenskog perioda konačno se okupljamo. Svi smo se zaželjeli rada i drago nam je da se sve ponovo pokreće. Na ovim okupljanjima ćemo imati samo igrače iz Bosne i Hercegovine. Prvo će se okupiti igrači 2003. godište, a nakon njih i 2002. Na ovaj način ćemo provjeriti u kakvom su stanju, ali i pokušati ispraviti neke stvari koje smo uočili na prethodnim okupljanjima i pripremiti se za buduće akcije. Cilj nam je vratiti se u neki normalan kolosijek i sa nestrpljenjem očekujemo ova okupljanja.“

Posebno nam je zadovoljstvo da je član FTS platforme Selmir Kovač inače član FK Čelik dobio poziv za učešće na kampu i sigurni smo da će svoj talenat pokazati u najboljem svjetlu, a naravno svim mladim fudbalerima U18 želimo mnogo sreće i da ih uskoro gledamo na oficijelnim ukamicama u dresu Bosne i Hercegovine.

Photo: Private