Interesting facts

Majka Bright Arrey-Mbia je školu stavila ispred igranja za veliki klub

Bright Arrey-Mbi, 17- godišnji talentovani igrač Bayerna od 2019. godine, dobio je veoma primaljivu ponudu za svakog mladog igrača, poziv trenera Hansija Flicka da se priključi prvom timu i da sa njima od naredne sezone redovno trenira. Taj poziv možda i ne bi toliko odjeknuo u javnosti da se ovom pozivu nije suprotstavila majka ovog malog igrača.
Naime, kako su naveli iz Bayerna, majka ovog veoma talentovanog igrača ne želi da njen sin napusti školovanje prije nego maturira, jer kako smatra sam poziv za treniranje u prvom timu nije garancija njegovog uspjeha u fudbalu u budućnosti, te s tim u vezi kako ističe želi da on ipak prvo maturira kako bi imao svoje zvanje i ukoliko slučajno nešto krene po zlu da može izdržavati sebe u budućnosti.
Njegova majka je svjesna da njen sin ukoliko se odluči prihvatiti poziv prvog tima Bayerna, će jednostavno morati staviti školu u drugi plan, što se kosi sa njenim prioritetima. Ipak po pisanjima medija za ovog igrača u Bayernu nakon što ih je oduševio igrom na pripremama u Kataru, imaju velike planove  ističući njegove kvalitete kao što visina, brzina i dobra promjena pravca, te pored tehničkih stvari kojima može parirati igračima iz prvog tim predviđaju mu svijetlu budućnost.