Ammar Klepo – mladi talenat koji je dokaz da odlični rezultati u školi i uspjesi u sportu ne moraju isključivati jedno drugo

U redovima omladinskog pogona kluba sa Koševa, ističe se jedan dječak, sa visinom od 140 cm samouvjereno vlada desnim krilom ali i plijeni pažnju na poziciji spica. Riječ je o Ammaru Klepi, mladom fudbalskom talentu rođenom 2010 godine, koji je svoje prve fudbalske korake započeo sa samo 5 godina u ŠF Novi Grad.
Da će Ammar voljeti i trenirati fudbal otkrilo se još pri prvim njegovim koracima, jer sve sto je bilo okruglo i moglo se šutnuti nogom, za njega, bila je lopta.

Ammara na terenu krasi sposobnost dobre igre na svim pozicijama, iako ističe da su mu najdraže pozicije desnog krila i špica. Za svoj klub FK Sarajevo, treninge i trenere ima samo riječi hvale, a najdraži treninzi su mu oni u kojima igraju utakmice i uvježbavaju izvođenje penala.
Fudbalski uzori ovog dječaka su Ronaldo, Dibala, Džeko i Pjanić, te ga posebno čine sretnim njihovi dresovi.
Veliku podršku Ammaru osim njegovih roditelja pruža i njegov dedo koji je uvijek uz njega kako na treninzima i utakmicama, tako i u svakoj prilici u kojoj se Ammar druži sa loptom, a Ammaru  je dao i zlatni savjet: “ Bog ti da talenat, ali onda moraš mnogo raditi na njemu.”Činjenica da je Ammar u potpunosti prihvatio ovaj savjet jeste da osim što redovno trenira, na svom razvoju radi i kroz individualne treninge.

Važno je spomenuti da je Ammar i odličan učenik petog razreda O.Š. Aneks, te stoga i time pokazuje da odlični rezultati u školi i uspjesi u sportu ne moraju isključivati jedno drugo.

Šta reći osim da Ammaru želimo još mnogo uspjeha na zelenim terenima i da jednog dana zaigra u nekom od klubova u kojima danas igraju njegovi uzori.

Photo: Private