Sjajne vijesti za još sjajnijeg nogometnog bisera – Eldin Šehić potpisao za VFL Wolfsburg

Sve je moguće ako dovoljno želite i trudite se - teza je koju je svojim uspjehom još jednom potvrdila velika fudbalska nada Eldin Šehić. Još kao dječak praveći svoje prve fudbalske korake u FC Harreither Waidhofen/Ybbs, zatim u SCU Ardagger, SKN St. Pölten-u, AKA Waidhofen an der Ybbs-u, pa do nedavno u SK Vorwärts Steyr-u, maštao je i težio tome da jednog dana zaigra za veliki klub.
Jak, robusan igrač koji jednako dobro igra i desnom i lijevom nogom,tvorac veoma atraktivnih pogodaka, proglašavan i nekoliko puta najboljim strijelcem austrijske lige, samo su neke od karakteristika ovog mladog igrača koje su privukle čelnike njemačkog VFL Wolfsburga da obrate pažnju na ovog nogometnog bisera. Nedavno je uslijedio poziv na probu, a zatim i ono o čemu sanja skoro svaki mladi talenat.
Eldin je uspio - ugovor na 3 godine potpisao je sa VFL Wolfsburgom, bundesligašem, čime je dvostruko ispunio svoje snove. Prvi da zaigra za veliki klub i drugi da svoj ugovor potpise sa 17 godina.

Važno je spomenuti da je Eldinu veliku podršku u dosadašnjoj karijeri kao i pri samom transferu pružio njegov otac Sead Šehić, inače bivši fudbaler, koji mu je bio veliki oslonac, motivator te koji je pokazao kako veliku ulogu u uspjesima djece mogu imati i sami roditelji.
Eldin Šehić čije je porijeklo iz Bosne i Hercegovine, upravo svoju karijeru nastavlja u bundesligašu, u kojem je i ne baš tako davno svoje prve velike uspjehe doživio i trenutno najbolji igrač Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Posmatrajući Eldina na terenu, njegovo zalaganje, igru, ali i “prste sudbine” da zaigra u istom klubu, možemo reći. Džeko budi bez brige dobio si adekvatnog nasljednika.
FTS Agencija je jako ponosna na člana naše FTS platforme i želimo mu mnogo uspjeha u narednom periodu. Eldine uz tebe smo!

Photo: Private