Benjamin Avdić, biser Škole fudbala Sparta, pred kojim je lijepa fudbalska budućnost

Kao petogodišnjak Benjamin Avdić, mladi fudbalski biser prvi put ušao je zvanično u salu “ samo da proba jedan trening”, nakon kojeg je uz zapažanje i podršku tadašnjeg trenera Muhameda Šetića krenuo da trenira fudbal. Inače Benjaminova ljubav prema fudbalu se rodila i mnogo ranije, skoro od njegovih prvih koraka, dok je posmatrao kako njegov stariji brat igra fudbal.

Ovaj talentovani dječak dokaze za svoje uspjehe na zelenim terenima ima u vidu mnogih medalja sa različitih turnira i takmičenja, no ipak ističe jednu posebnu - priznanje za najboljeg strijelca turnira na Božićnom turniru u Vitezu 2017. godine. Poseban značaj ovoj medalji daje i činjenica da je to bio prvi Benjaminov nastup na nekom od fudbalskih turnira.

Od nedavno Benjamin je član Škole fudbala Sparta, i za ovu školu ima samo riječi hvale. Kvalitetni treninzi, zahtjevni, dobro koncipirani, sa stručnim osobljem su neki od glavnih razloga prelaska u ovu školu fudbala. Ističe da je dobio mnogo na samopouzdanju kada je u pitanju igra, mnogo novih drugova, i odličnog trenera Jasmina Krajinu.

Kada je u pitanju Benjaminova pozicija na terenu, najbolje se snalazi na poziciji veznog igrača, ali njegova želja je i da igra na poziciji špica, no ipak kako kaže te stvari prepušta svom treneru jer vjeruje u njegove odluke. Njegove prednosti kao igrača su tačna dodavanja pasova, liderstvo, odlično snalaženje pri driblingu i prolasku suparničkih igrača, nesebičnost u igri i sl.

Ovaj jedanaestogodišnjak osim na terenu svoje slobodno vrijeme rado provodi u vožnji biciklom, sa prijateljima, snima klipove a osim fudbala voli često igrati i košarku.

Benjamin Avdić je mladi fudbalski talenat za kojeg smo sigurni da će kroz svoj trud i zalaganje na zelenim terenima ostvariti sve svoje zacrtane ciljeve i osvojiti još značajnih medalja na mnogim turnirima.

Više o Benjaminu Avdiću i njegovoj fudbalskoj karijeri možete pogledati na njegovom FTS profilu: https://www.ftsplatform.com/#/player/645

Photo: Private