Škola fudbala Šampion Tešanj – odličan spoj stručnog kadra i mladih fudbalskih talenata

Na području opštine Tešanj, iako relativno mlada veoma uspješno datira Škola fudbala Šampion. Stručni kadar na čelu sa sa UEFA A licenciranim trenerom Miralemom Pašićem, koji je ujedno i osnivač ove škole fudbala vrijedno radi sa dječacima  uzrasta 2009/10/11/12. Osim odličnog stručnog kadra kojim raspolaže ova škola fudbala, nedavno su izgradili i stadion, čime su u potpunili odlične uslove za treniranje mladim fudbalskim talentima. Osim kolektivnih treninga ova škola fudbala se dodatno posvećuje svojim članovima i kroz individualne treninge gdje adekvatno prate razvoj i napredak budućih nada bosanskohercegovačkog fudbala.

Škola Fudbala Šampion, može se pohvaliti učešćima i ostvarenim zapaženim rezultatima na mnogim državnim i internacionalnim turnirima. Ova škola fudbala je i članica Sportskog saveza opštine Tešanj.

previous arrow
next arrow
Slider

Posebno je vrijedno istaći da Škola fudbala Šampion vrijedno radi na konstantnoj edukaciji svog kadra, gdje su posebno ponosni na činjenicu da je upravo trenerica ove škole fudbala Enida Saltagić položila nacionalnu “C” licencu za trenerice za djevojčice, te je time postala i prva žena nogometna trenerica sa područja opštine Tešanj.

 

Zaista je zadovoljstvo posmatrati sretna lica mladih talenata Škole fudbala Šampion Tešanj i sigurni smo da će nastaviti nizati uspjehe i u narednom periodu.